superheroelsa.se - Förskolestart
/ Leukemi /

Förskolestart

Sista veckan i augusti började Elsa på förskolan igen. Hon går någon timme på förmiddagen 3-4 dar i veckan. När vi cyklar hem tillsammans så är hon trött men lycklig. Man känner att äntligen är hon så pass pigg och stark igen att hon hänger med i allas lek. 
Hon gick i tre dagar, sen kom första vattkoppslarmet. Det var falskt, men ersattes snabbt av ett nytt som även det var falskt. Eftersom vi inte vill att hon ska utsättas för det så fick hon vara hemma under tiden som vattkoppsdiagnoser skulle sättas eller avfördas. Sen kom det ett riktigt så nu är vi hemma i tre veckor. Så sammanlagt har hon väl gått en ca 10 dagar.
Hon älskar sin förskola nu, kompisarna och fröknarna är superbra. ALLA är superbra för de är mina kompisar! Elsa är så fin i sitt sätt att vara på och hur hon tänker på kompisrelationer. Bara man är på samma förskola är man kompisar, alla är lika mycket kompisar. Hade hon fått sin vilja igenom så hade hon tagit hem alla varje dag. Men eftersom Elsa däckat i soffan varje dag och legat där till middagen så tror jag knappast att hon pallat ngn mer lek. 
Men att få leka på förmiddagarna får räcka just nu.

Vi har tagit prover varannan vecka och haft två besök på sjukhuset sen sommaren. Allt har sett väldigt bra, hon har varit stabil och helt jämn i sina blodvärden ända sen de ändrade hennes doser i somras. Alla biverkningar försvann och hon blir bara piggare. 
Dock har hon åkt på en förkylning just nu med en rejäl hosta på det.
Inte så mycket feber, den pendlar lite runt 38.
Som "cancermamma" freakar man lite när blåmärkena poppar, hostan skäller och tempen höjs lite av och till.
Jag får upp minnen från första dagarna på ALB, provtagningar i det oändliga, röntgen och ultraljud. En sköterska som råkar säga att dessa tester gör man vid leukemi, innan vi ens fått diagnosen. Hur liten Elsa var, en 2 åring med blöja och ständigt i sitt rosa "Let it go" nattlinne. Tur att vi köpte två stycken så hon har haft samma i två år:)

Denna vecka blev Elsa stucken två gg på provtagningen, det var bara helt misslyckat första gången. En stressad och väldigt nervös USK tog proverna och det var blod överallt. De stod utan korkar och skakades inte. Så självklart klev det koagel i båda. 
Nya prover idag som gick bra. Elsa har dippat, troligtvis pga viruset som är över henne. Hon är så könslig för trombocyterna, nu låg de i nedre spannet  men ändå så är det stora blaffor med blåmärken. Rejäla Leukemi blåmärken. Nu hoppas vi bara att hostan ger sig och tempen håller sig nere.
(null)

I helgen var vi på Kolmården med barncancerfonden. Så fint att de bjuder in alla föreningars medlemmar till en heldag och en stund i delfinariet endast för oss. Väldigt känslofyllt när det är fullt med drabbade familjer. 
Tjejerna ville helst åka Godiståget och skippade djuren. Det var en fin dag, dock blåsigt men med nöjda barn.

//Tove
Hängt lite på växtförsäljningen, Elsa önskar sig ett jättehuvud:)

ALL / Kolmården / ajabajacancer / barn / barncancer / barncancerfonden / blodstatus / blåmärke leukemi / blåmärken / cancer / delfinshow / familj / feber / förskola / hosta / leukemi / provtagning / superheroelsa / vattkoppor