/ Hemma /

Småland, kosläpp och bullar

(null)

Så kom äntligen helgen då vi åkte till Småland, till farmor och farfar. Till kusinerna och gammelfarmor. Till kattungarna och kalvarna.
Äntligen!
Vi har inte varit nere sen jul och tjejerna längtade så mycket. Elsa började kl 07 på torsdags morgonen "ska vi åka nu"? 
VAR är pappa?!? 
Vi skulle åka på kvällen efter att pappa jobbat och fixa lite under dagen med packning och se till att någon matar katten som skulle få vara ute hela helgen med dagligt besök. 

Väl nere så kom sommaren, det var så grönt jämfört med Stockholm. Helt underbart. Kossorna skulle få gå ut för sommaren och alla i byn hade bakat bullar till alla nyfikna som ville se kosläppet. En loppis hade dom ordnat med. Det är så kul när det kommer en massa barn som springer runt och folk står och pratar precis överallt.  Värnamo Nyheter kom och rapporterade om kosläpp och fick lite tips om vi skulle "plåstra för barncancer".
Så min allra första intervju någonsin blev om Ajabajacancer. Jag är den personen som gärna ställer mig lite bakom och låter någon annan berätta, men det gick inte nu. 
Halvklörigt och stressad med två busar som ville åt varsitt håll, som vanligt alltså.
Hela helgen var toppen och sen bar det av hem på söndagen.

Just nu är det vattkoppor på förskolan så vi har 21 dagar då Elsa inte får vara där. Nu när Hon har piggnat på sig rejält vill hon dit och leka. Så för att undvika allt meck runtomkring så har Ebba varit hemma i två veckor, mer som sällskap för Elsa och hon tycker att det är ganska mysigt nu när alla blommor slår ut.
Men nästa vecka måste hon gå, så hon får 4 veckor innan ett långt sommarlov. 
(null)

Vi tog prover i veckan, nu har det varit varannan vecka då hennes värden varit "stabila" och inga virus syns. Dock har hon legat för högt på dom vita blodkropparna för behandling. Dom låg på 3,6 (1,5-3 för ok)
Så nu höjdes det dagliga underhållet upp. Elsa har legat på väldigt låga nivåer och haft mer Mtx. Dosen mäts efter volym och hennes maxdos ligger säkert över 3. Men hon får 1 ml nu av Xaluprinet. Förra året när det ökades upp över 1 ml så blev hon dålig. 
Håller tummarna för att hon ska få vara pigg i sommar och inte ligga apatisk på soffan som hon gjorde hela hösten. Sommar hemma i trädgården❤️

ajabajacancer / barn / barncancer / blodstatus / bullar / cancer / familj / kosläpp / leukemi / provtagning / sommar / trädgård / vardag / värnamo nyheter