superheroelsa.se - Är det ok att längta till december?
/ Leukemi /

Är det ok att längta till december?

  (null)En vecka till går och vi är nog de enda i vår krets som längtar till december:) Då ska Elsa inte ta några fler mediciner förutom Bactrimet som verkar hänga kvar ett tag efter. 
Just nu är hon bara anti allt i medicinväg, eller hennes kropp är. Hon är asgrym och sveper allt utan protest, det är gott.
OK säger du det så!

Däremot så är det något som spökar med cyton eller allopurinolet eftersom hon får utslag och ganska rejäla från och till. I helgen så var hon jättepigg och vi var iväg på kalas, under eftermiddagen blossade det upp igen och hon ville inte äta något. På söndagen vaknade hon helt skakig, prickig och feber. Då får man ge henne mat snabbt så blodsockret går upp, efter en stund mådde hon bätte men tempen var över 38. Onkologen tyckte att hon skulle åka in om det blev värre. Elsa gick och la sig och sov i några timmar. Det gav effekt och tempen gick ner, tur för ingen var speciellt sugna på akuten, allra minst Elsa. 
  (null)

 Sen dess har hon piggnat på sig och lekt som vanligt, dock med minipauser under dagen. Hon känner av själv när det blir för mkt och går till soffan med Bappe och nappen för en stund med tvn. 
 
Vi har varit inne på Nks igen för provtagning i porten. Hela dagen flöt på bra. Syrran var med och man kan säga att de levde rövare uppe på avdelningen. Vi träffade Basti och Ellinor som var inne på en kur. Så två tjejer som trampade runt med Basti i full fart kopplad till dropp med ställningen efter i full fart..
Det är lite trixigt att springa med den, kommer ihåg att Elsas portnål åkte ur ibland pga brottningsmatch med syrran.
 
Proverna var väl ok, lite väl låga neutrofiler. Hennes cytodos sänktes lite för att det är onödigt att ligga så lågt.
Hb                104 
Trombocyter 220
Leukocyter       1,5
Neutrofiler        0,5
 
Metaboliterna var oförändrade och vi ska ta mer prover de om några veckor. Levervärdet hade gått upp men var ok, lite toxisk kan hon vara.
 
Denna vecka har vi även hängt hos veterinären. Vår kisse har blivit biten i tungan av en huggorm. VI hittade honom ute på altan i måndags natt helt däckad med tungan utanför, dregglandes. Tänkte att han får ligga inne till morgonen så åker vi och kollar upp det.
Han kanske skulle åkt in tidigare men nu efter några dagar mår han bättre, legat med kortison, näringsdropp mm. Hela tungan svullnade upp x 3. han har haft tre tuffa dagar men nu kommer hungern och han försöker använda tungan, trots att den är stel. Hade han varit en trist kisse som inte bryr sig så hade vi nog låtit honom somna in. Men efter två dagar hos veterinären så gick han in till tjejerna som hade fullt Barbiestök och la sig mitt i. Vår lilla kelgris som tursamt nog är försäkrad.
 
Midsommar planerar vi att fira hemma med kusinerna, äta en massa god mat och kanske  gå till en midsommarstång om det är uppehåll. 
 
Ha en fin midsommar
Kram
 
 

 Nästa vecka fyller han 1 år och tjejerna mjauar "Ja må han leva"ALL PreB / ALL akut lymfatisk leukemi / Astrid Lindgrens barnsjukhus
#1 / / Matilda:

Ååh vad jag är avundsjuk men glad för er skull att slutet på behandling är nära! Min mamma som är strax över 50 år fick beskedet ALL i vintras och mitt liv rasade samman .. Jag har ständigt panik och ångest, men måste vara stark då jag har egna barn som behöver en mamma dom med. Jag kom in på din blogg av en slump och började läsa om Elsas prover, vilket lugnade mig då min mamma också har låga neutrofiler och jag blev livrädd att det var något jättejätte farligt! Jag kommer att fortsätta följa din blogg och elsas resa till ett friskt liv och önskar att tiden går fort så vi också snart är där!

Svar: Hej Matilda, jag beklagar att din mamma insjuknat i ALL. Känner med dina känslor som ångest och panik är något man lever med, speciellt första året då behandlingarna är tunga. Hoppas din mamma tar behandlingarna bra och får lite ”normalt” emellanåt. Av ngn märklig anledningen så har tiden ändå gått relativt snabbt, det trodde man inte i början. Jag har varit lite dålig på uppdatering i sommar, det finns även ett instakonto @superheroelsa där Elsas resa dokumenterades från start, (inte allt läskigt från start) men uppdatering och glädjen i hennes liv.
Hoppas ni har en fin sommar trots all oro, styrkekram till er alla.
Kram Tove
Tove Jansson