superheroelsa.se - Vad ska vi fira idag?
/ Hemma /

Vad ska vi fira idag?

(null)

Det finns alltid något att fira brukar man säga. I början av behandlingen var det väldigt svårt att känna det. Min egen födelsedag förra hösten kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde. Vi var inne i en tung kortison period så den blurrade förbi. Vi firade Staffan på sommaren med tårta hemma efter en lång tid på isoleringen hela juli. Sen fyllde tjejerna år i februari för ett år sedan och vi hade laddat upp för kalas för hela Ebbas förskoleklass plus några till. Fixat lokal, tårta, disco, lekledare och en clown från NKS. Men Ebba blev sjuk i 2 veckor så det blev inget och sen fanns det ingen tid. Men familj och släkt kommer alltid så lite kalas blev det. 
I lördags fyllde Ebba 6 år! Så stort. Hon ska börja skolan efter sommaren, eller förskoleklass. Men ändå, förskolan är snart passé. 
Hon är så laddad för det och känner sig riktigt stor. 
Vi hade kalas i lördags för kusiner, mormor, farmor o farfar och lite mer familj. 
Det var lite trist att kusinerna här i Sthlm inte kunde komma för dom har vattkoppor på deras förskola. Även om dom inte fått det så finns det är deras närmiljö och vi får inte träffas på 3 veckor.
Men tjejerna var superglada och dom fick firas ihop. Man måste passa på att samla släkten när det är en vecka mellan födelsedagarna. 
På lördag är det Elsas tur, 4 år fyller hon. 
Vi har bjudit in några kompisar på förskolan i bådas åldrar till fredagsdisco, så nu håller vi tummarna för en sjukfri vecka. 
 
Tårtorna från helgen var dom bästa jag sett. Elsa hade beställt en Vaiana och Ebba en enhörning. Dom var inte bara fina utan även så goda. Självklart var det för mycket så vi har ätit tårta i tre dagar. 
(null)
 
(null)
 
 
Tycker att vi även kan fira att det var vid den här tidpunkten för ett år sedan som Elsa började att må bättre. Hon började äta och gå upp lite i vikt. Håret hade växt ut, för att tappa det igen en månad senare. Men hon var lite piggare, det syns på bilderna när man ser tillbaka. Självklart var det några rejäla dippar under våren, men det var sviterna efter högdoser som slog ut henne. 
Blåsorna i mun och på läppar var det som hon hade mest kämpigt med. Även fast blodvärdena dök så kunde man göra en Quickfix och fylla på. 
Elsa har alltid mått illa och varit ganska låg efter högdoserna. Det tog nästan 3 veckor att återhämta sig helt efter varje. Det känns att det var länge sen nu. Länge sen som vi bodde på sjukhus och fick intravenöst. Länge sen som vi fyllde på blod, ett helt år sedan det tankades på trombocyter. Vi har kommit så långt i Elsas behandling.
 
Bilderna nedan är från högdosen i februari 2017, den rullade på snabbt som dom alla gjorde. Hon utsöndrade på två dagar.
 
(null)
 
(null)
 
 
Vi tog en tur till Nks för provtagning igår. Först en stund på lekterapin där vi lekte sjukhus, mamma fick sig en genomgång och alla plåster sattes på ett ställe. Sen skrev vi recept och ordinerade godis och pussar.
Nålen skulle sättas i ett behandlingsrum upp på Barn 12. men det ville inte Elsa. Så mycket tårar. Hon kröp nästan i mig och satte sig helt på tvären. Jag förstår att hon är trött på detta nu. Smärta och obehag känns som ett jäkla övergrepp varje gång. Men personalen som finns på Barn 12 vet precis vad som ska göras och det blev ett bubbelbad i behandlingsrummet under hela provtagningen. Elsa som skrattade nästan hela tiden och fångade bubblor med sin Bappe sa sen att det gjorde inte så ont. 
 
 
  (null)

 
Idag är det Internationella barncanderdagen. En dag som vi tänker på alla barn som drabbas av cancer. 
  (null)
Pärlan för Internationella barncancerdagen till Supersnöret


Elsa firar denna dag med att gå till förskolan för att leka en stund. Helt frivilligt klädde hon på sig och skuttade upp i vagnen. Mammahjärtat svämmar över vid såna här stunder och förhoppningen att allt kommer bli bra igen återfinns.


Här kommer du till Elsas insamling till Barncancerfonden 

Ha en fin dag
//Tove
ALL PreB / ALL akut lymfatisk leukemi / Astrid Lindgrens barnsjukhus / Barncancer / NKS / Vaiana / barn / barn 12 / barncancerfonden / blod / enhörning / familj / födelsedag / förskola / glädje / hopp / internationella barncancerdagen / kalas / kärlek / lekterapi / leukemi / onkologen / provtagning / tårta / vardag