superheroelsa.se - Uppdatering deluxe...
/ Hemma /

Uppdatering deluxe...

Hej👋

  (null)


Det var ju ett tag sen jag skrev och jag har varit pĂ„ vĂ€g sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger under sommaren meeeen....ska bara göra nĂ„got annat. 
Sen har vi gjort nÄgot, badat eller bara inte haft lust. Men nu fÄr jag ta mig i kragen och uppdatera lite om vad vi gjort i sommar och hur det Àr med Elsa.

Sist jag skrev var vi runt midsommar och Elsa hade vÀldigt lÄga vÀrden i nÄgra veckor. Veckan efter midsommar var hon helt grÄ sÄ hbt mÄste ha varit lÄgt, men dÄ sÀnkte lÀkarna hennes doser rejÀlt för att hon skulle fÄ ÄterhÀmta sig och alla biverkningar skulle fÄ tonas ned.
SĂ„ i sommar har hon gĂ„tt pĂ„ 
0,3 ml xaluprin varje dag
1/2 tablett allopurinol varje dag 
2 tabletter mtx varje torsdag 
5 ml bactrim mÄ, ons och fre

Det gav resultat för Elsa piggnade pĂ„ sig och har varit med sĂ„ mycket mera. Sen nĂ€r vĂ€rmen kom sĂ„ slog den ut henne och hon höll sig inne ganska mycket. Med vĂ€rme och solen sĂ„ fick hon rejĂ€la utslag som poppade upp över hela kroppen. 

Vad har vi gjort i sommar dĂ„? Jo veckan efter midsommar var pappa Staffan ledig och vi var hemma och bara tog det lugnt, badade och grillade. Åkte och testade lite nya strĂ€nder.
Sen Ă„kte tjejerna och jag ner till SmĂ„land, dĂ€r de lekte med kusinerna och Ă„kte till sjön för bad. 
Stranden vid Flatenbadet... ganska torr sommar i SmĂ„land i Ă„r😱

Elsa fick fÀktas med Zorro pÄ High Chaparall.


SjĂ€lv Ă„kte man upp till Sthlm över en helg för vi skulle pĂ„ bröllop, jĂ€ttekonstigt att va hemma utan barnen. Tomt. 
Men vi fick en en hÀrlig helg och nÀr kunde man slappa en hel söndag efter partaj sist? Inget minne av det, sista det var fest gick jag upp nÄgon timme efter sÀngdags:)

Sen har vi bara varit i SmĂ„land, hĂ€ngt hemma dĂ€r vi har nĂ€ra till badbryggan och Ă„kt pĂ„ lite utflykter. 
Det blev en dag till Furusund och bo pÄ hotellet, sÄ otroligt fint och god mat. Vi badade i sundet och det sög rejÀlt efter att FinlandsbÄtarna Äkt förbi. Ungarna hade flytvÀstar pÄ sig och det kÀndes tryggt, för de bara flöt ivÀg.
Vi spanade runt lite pĂ„ omgivningarna och Ă„terupptog en massa avbokade planer. 
(null)


Vi har badat pĂ„ 20 olika strĂ€nder denna sommar, kanske kan göra a ett inlĂ€gg om alla bra bad vi haft. Vit, knorrig sand och kristallklart vatten som stranden uppe pĂ„ VĂ€ddö, helt magiskt fin. Dock iskallt i vattnet. 

Pappa Staffan har fyllt Ă„r och vi firade med familj, nĂ€ra och kĂ€ra. Lite komiskt att de dagar vi haft folk/fest hemma i sommar sĂ„ har det regnat. Men tĂ„rtan var god och alla va glada. 
Nattbadarna ute pĂ„ VĂ€tö och tĂ„rta pĂ„ pappas födelsedag❀

Vi avslutade sommar "semestern" med att Äka ivÀg. Lyxade till det och bokade in oss pÄ Hotell Strandbaden i Falkenberg. Bara bad, mat och vila stod pÄ agendan. Bredvid hotellet ligger det ett badhus och dÀrinne körde ungarna, framförallt Elsa jÀrnet. Hon Äkte rutschkana ner i poolen och hamnade under vattnet. Efter det Àr hon fÀrdig simmare, enligt henne. Ibland undrar man om hon tror att hon Àr en superhjÀlte pÄ riktigt för hon beter sig som det, kan allt, cykla och simma utan puffar. Fast hon inte kan det.
Men det Ă€r bra, sjĂ€lvförtroendet Ă€r alltid pĂ„ max. 
Falkenberg

Vi Ă„r lunch i solsĂ€ngarna vid utepoolen, badade och Ă„ter badade. PĂ„ kvĂ€llarna Ă„t vi supergoda middagar i hotellets restaurang, satt pĂ„ balkongen för dessert och spelade Uno.
KÀndes som att vi var pÄ utlandssemester, lyxigt!
Efter Falkenberg sĂ„ Ă„kte vi och trĂ€ffade en fd kollega till Staffan vars dotter insjuknat i samma dumma sjukdom. 
Hon har kommit nĂ„gra mĂ„nader in i behandlingen och man minns sjĂ€lv hur det var, liten, kal och blek. Alla tittar, ingen sĂ€ger nĂ„got. 
Men tjejerna klickade ganska snabbt, i badet lekte de sjöjungfrus och enhörningar. Åskan mullrade och det började blixtra, men Elsa vĂ€grade att kliva ur badet.
Jag tĂ€nkte, nu har du överlevt cancer men ska det komma en jĂ€kla blixt och ta kĂ„l pĂ„ dig eller?! 
Unge att va envis! 

Åskmoln över TrĂ€slövslĂ€ge, kvĂ€llsbad i Varberg och sommarpussar av Elsa❀

KvĂ€llen avslutades i Varberg med min bĂ€sta vĂ€n Erica och familj. Middag, kvĂ€llsdopp och solnedgĂ„ng innan bilen rullade tillbaka till SmĂ„land. 
Det var en snabbrepris av ganska mÄnga veckor. Vi har gjort lite mer saker, hÀlsat pÄ fler och skulle vÀl ha gjort mer. Men vÀrmen sög musten ur oss och jag vet inte om det var det eller att man Àr sliten, för vi har inte orkat sÄ mycket.
Ett projekt krĂ€vde nĂ€stan 2-3 dagars Ă„terhĂ€mtning. Jag iallafall Ă€r tröttare denna sommar Ă€n vad jag var förra. Sommaren för tvĂ„ Ă„r sedan Ă€r som ett blurr, minnen och kĂ€nslor Ă€r svĂ„rt att fĂ„ ihop. 

Nu har förskoleklass och förskola dragit igÄng igen, men det fÄr bli nÀsta inlÀgg..

Kram Tove 


Falkenberg / SmÄland / Varberg / ajabajacancer / barn / barncancer / cytostatika / familj / furusunds vÀrdshus / leukemi / semester / sommar / strandbaden / vardag