/ Hemma /

Uppdatering deluxe...

Hej👋

  (null)


Det var ju ett tag sen jag skrev och jag har varit på väg så många gånger under sommaren meeeen....ska bara göra något annat. 
Sen har vi gjort något, badat eller bara inte haft lust. Men nu får jag ta mig i kragen och uppdatera lite om vad vi gjort i sommar och hur det är med Elsa.

Sist jag skrev var vi runt midsommar och Elsa hade väldigt låga värden i några veckor. Veckan efter midsommar var hon helt grå så hbt måste ha varit lågt, men då sänkte läkarna hennes doser rejält för att hon skulle få återhämta sig och alla biverkningar skulle få tonas ned.
Så i sommar har hon gått på 
0,3 ml xaluprin varje dag
1/2 tablett allopurinol varje dag 
2 tabletter mtx varje torsdag 
5 ml bactrim må, ons och fre

Det gav resultat för Elsa piggnade på sig och har varit med så mycket mera. Sen när värmen kom så slog den ut henne och hon höll sig inne ganska mycket. Med värme och solen så fick hon rejäla utslag som poppade upp över hela kroppen. 

Vad har vi gjort i sommar då? Jo veckan efter midsommar var pappa Staffan ledig och vi var hemma och bara tog det lugnt, badade och grillade. Åkte och testade lite nya stränder.
Sen åkte tjejerna och jag ner till Småland, där de lekte med kusinerna och åkte till sjön för bad. 
Stranden vid Flatenbadet... ganska torr sommar i Småland i år😢

Elsa fick fäktas med Zorro på High Chaparall.


Själv åkte man upp till Sthlm över en helg för vi skulle på bröllop, jättekonstigt att va hemma utan barnen. Tomt. 
Men vi fick en en härlig helg och när kunde man slappa en hel söndag efter partaj sist? Inget minne av det, sista det var fest gick jag upp någon timme efter sängdags:)

Sen har vi bara varit i Småland, hängt hemma där vi har nära till badbryggan och åkt på lite utflykter. 
Det blev en dag till Furusund och bo på hotellet, så otroligt fint och god mat. Vi badade i sundet och det sög rejält efter att Finlandsbåtarna åkt förbi. Ungarna hade flytvästar på sig och det kändes tryggt, för de bara flöt iväg.
Vi spanade runt lite på omgivningarna och återupptog en massa avbokade planer. 
(null)


Vi har badat på 20 olika stränder denna sommar, kanske kan göra a ett inlägg om alla bra bad vi haft. Vit, knorrig sand och kristallklart vatten som stranden uppe på Väddö, helt magiskt fin. Dock iskallt i vattnet. 

Pappa Staffan har fyllt år och vi firade med familj, nära och kära. Lite komiskt att de dagar vi haft folk/fest hemma i sommar så har det regnat. Men tårtan var god och alla va glada. 
Nattbadarna ute på Vätö och tårta på pappas födelsedag❤️

Vi avslutade sommar "semestern" med att åka iväg. Lyxade till det och bokade in oss på Hotell Strandbaden i Falkenberg. Bara bad, mat och vila stod på agendan. Bredvid hotellet ligger det ett badhus och därinne körde ungarna, framförallt Elsa järnet. Hon åkte rutschkana ner i poolen och hamnade under vattnet. Efter det är hon färdig simmare, enligt henne. Ibland undrar man om hon tror att hon är en superhjälte på riktigt för hon beter sig som det, kan allt, cykla och simma utan puffar. Fast hon inte kan det.
Men det är bra, självförtroendet är alltid på max. 
Falkenberg

Vi år lunch i solsängarna vid utepoolen, badade och åter badade. På kvällarna åt vi supergoda middagar i hotellets restaurang, satt på balkongen för dessert och spelade Uno.
Kändes som att vi var på utlandssemester, lyxigt!
Efter Falkenberg så åkte vi och träffade en fd kollega till Staffan vars dotter insjuknat i samma dumma sjukdom. 
Hon har kommit några månader in i behandlingen och man minns själv hur det var, liten, kal och blek. Alla tittar, ingen säger något. 
Men tjejerna klickade ganska snabbt, i badet lekte de sjöjungfrus och enhörningar. Åskan mullrade och det började blixtra, men Elsa vägrade att kliva ur badet.
Jag tänkte, nu har du överlevt cancer men ska det komma en jäkla blixt och ta kål på dig eller?! 
Unge att va envis! 

Åskmoln över Träslövsläge, kvällsbad i Varberg och sommarpussar av Elsa❤️

Kvällen avslutades i Varberg med min bästa vän Erica och familj. Middag, kvällsdopp och solnedgång innan bilen rullade tillbaka till Småland. 
Det var en snabbrepris av ganska många veckor. Vi har gjort lite mer saker, hälsat på fler och skulle väl ha gjort mer. Men värmen sög musten ur oss och jag vet inte om det var det eller att man är sliten, för vi har inte orkat så mycket.
Ett projekt krävde nästan 2-3 dagars återhämtning. Jag iallafall är tröttare denna sommar än vad jag var förra. Sommaren för två år sedan är som ett blurr, minnen och känslor är svårt att få ihop. 

Nu har förskoleklass och förskola dragit igång igen, men det får bli nästa inlägg..

Kram Tove 


Kommentarer (0)
Falkenberg / Småland / Varberg / ajabajacancer / barn / barncancer / cytostatika / familj / furusunds värdshus / leukemi / semester / sommar / strandbaden / vardag