superheroelsa.se - Inskolning och besöket på Kolmården
/ Hemma /

Inskolning och besöket på Kolmården

 
Fredagspromenad
 

Då var det dags för att börja förskolan igen. Äntligen får båda tjejerna gå samma grupp då Elsa har åldern inne för storbarnsgrupp. Planen var att jag skulle vara med i tre dagar mellan 9-15 för att sedan låta dom gå själva fjärde dagen. Idag fredag är det studiedag och förskolan är stängd. 

 
Men såhär blev veckan:
Måndag- tjejerna lekte och tittade på allt, åt lunch och Elsa somnade ute i vagnen. Vi gick hem vid 15 och det var soffläge resten av dagen.
Tisdag - gick vi till lunch sen hemgång och soffan.
Onsdag- vid 10 gick det inte längre och vi fick rulla vagn. Åt lunch men fick gå hem strax efter. Elsa var alldeles för trött och gråter att hon vill hem och sova. Staffan fick skynda sig hem från jobbet och stackars Ebba blev lämnad själv på förskolan mitt i inskolningen.
Eftersom det är hon som ska gå hyfsat normala dagar så ville vi ha en bra inskolning för henne. 
Men hon fick bara ta det, som vanligt gick Elsa först. Det är så jobbigt att se Ebba stå kvar och tittar efter en, besviken igen. Även fast hon förstår så blir hon besviken. 
Men efter någon timme kom jag tillbaka och vi hade en fin eftermiddag ute på gården. Ebba som inte riktigt är den som går fram till andra utan står mest och tittar på de andra barnen. Men det var en flicka som tog henne i handen och ville leka. Jaaaaa tänker man och hoppas att hon vågar prata med henne så hon inte tröttnar och går till dom andra. 
Torsdag- vi kommer alltid försöka få Elsa att gå på förskolan. Sen kanske det går 1 av 20 men då har vi försökt. Det gick inte alls "jag vill hem"! Så Ebba och jag dealade lite. Egentligen skulle hon gå till kl 14 men vi bestämde till efter lunch och ville hon gå längre så messar fröken. 
Elsa och jag gick hem och tittade på Bamse, åt lunch och städade lite (jag). Ebba hade haft jättekul och förskolan verkar passa henne bra. 
Däremot hade ingen velat leka med henne så hon hade varit själv. Det gör så ont i en att höra det samtidigt som hon skuttar hemåt. 
 
I söndags var vi på Kolmården som barncancerfonden östra arrangerat. En minnesvärd dag trots regn och rusk. Självklart hade jag glömt min regnjacka! Vi började med Bamses värld som Elsa verkligen sett fram emot. Vi åkte lite ballonger, flygande mattor och tittade på teater. Efter det började delfinshowen. Därinne var det fullt med familjer som på något sätt är drabbad av den här hemska cancern. Tror att det va 350 familjer. En pojke fyllde 13 år och alla sjöng "ja må han leva". Effektfullt inne vid delfinbassängen men ändå så känslofyllt. Så många barn. 
Tjejerna älskade delfinerna och jublade när det skvätte och plaskade. Efter det var det bergodalbana. Elsa åkte järnet även fast hon precis klarade höjden på 95 cm. Hon sträckte på sig för hon skulle bara åka. Jisses vad hon skrek!! "En gång till"!!! 
Vi kikade sen på de flesta djuren, åkte safarilinbanan där man kunde speja på lejon och giraffer. 
En riktig kul dag och det planeras redan återbesök med kusiner mm. 
 
Nu tar vi helg, eller mer helg då pappa är hemma❤️
Så trevlig helg!
 
Kram Tove
 
Vi hann med en tavla
 
Världens starkaste tjej med dunderhonung. Fast den va fylld med smågodis
 
Lycklig tjej med största regnhuvan
Den va rejäl för en treåring😀
 
SuperheroElsa❤️❤️❤️