superheroelsa.se - Sommarfest till sjukan
/ Elsa / Hemma /

Sommarfest till sjukan

Tjejerna hade varit lite spända hela veckan. Det skulle vars sommarfest på förskolan i fredags och alla föräldrar skulle få komma. Elsa och jag skulle handla picknickmat som Ebba beställt. Jordgubbar, vindruvor,  riskakor och Festis. Laddade för fest!


Men båda vaknade upp med lätt feber och vi fick stanna hemma. Man kan ju ha sommarfest på balkongen också, försökte man med.
Så trist för Ebba som fått avboka allt kul sista tiden. Hon fick inget 5-års kalas även fast allt var klart. Alla kompisar skulle komma då men hon blev sjuk och när det gått över så hade Elsa behandlingar och biverkningar igen så det har inte gått att boka nåt. 
Man blir så ledsen för Ebba skull att hon ska behöva missa saker för att vi inte kan eller orkar ibland. 

Nu fick Elsa mer feber 38,6 och eftersom hennes neutrofiler är låga, 0,4 dvs neutropen så fick vi snabba oss in till akuten.
Det gick smidigt med taxi, färdtjänsten ringde jag inte ens för den väntetiden hade vi inte råd med.
Elsa måste få antibiotika intravenöst relativt snabbt då hon inte har så mycket immunförsvar just nu. Väl inne var det nålsättning som inte alls går på akuten längre.
Det fick komma en van sköterska från onkolog avdelningen och efter övertalning och mutor så gick det. Men det är inte kul för för Elsa. Hon ligger som ett litet knyte och bara gråter, hon är så rädd för att det ska göra ont. 

Vi åkte sen upp på plan 9 då det är fullt på tolvan som vanligt. Där är det tomt ute i korridoren då de flesta är isolerade. Dock inte vi så Elsa som piggnade på sig med alvedon ville springa och leka. 
Ute vid hissarna finns det massa plats för det.

En natt med antibiotika var 6e timme, febern höll sig borta och Elsa verkade må ok.
Vi åkte hem efter 24h. Däremot så är hennes läppar inte helt ok än. Svullna, småblåsiga och vitt guck på. Troligtvis svamp som kvar senhon hade blåsor efter HDM två veckor tidigare. Så nu kör vi 1ml svampantibiotika 4gg/dygn i 1-2 veckor. 

På lördagskvällen åkte vi till morfar och grillade. Så skönt att få lite lyx med god mat efter sjukhus. 
Tjejerna hade jättekul, proppade i sig jordgubbar till efterrätt och busade rejält. 
Idag ska Elsa på kalas hos en kompis från förskolan. Hon vaknade här i morse med svettningar och jätteskakig. Vi får se om hon piggnar på sig.

Ha en skön söndag ❤️Fuckcancer / Neutropen / akut lymfatisk leukemi / akuten / antibiotika / barncancer / feber / leukemi barn / neutrofiler / port à cath / svamp