/ Elsa / Hemma /

27 Juni 2017

Hej, här har jag inte uppdaterat på 1,5 vecka. Det är full rulle hela tiden och när ungarna somnat så har även jag det. Samt att jag packar ihop vårt hem...lite rörigt. 


Elsa gick på kalaset hos sin kompis från förskolan, hela hennes grupp var där och dom hade så roligt. Första gången som en själv satt och fika med de andra föräldrarna, vanligtvis brukar man stå tätt intill. Elsa hade fortfarande lite låga värden och mådde dåligt på förmiddagen, bet ihop under kalaset men däckade totalt i soffan när vi kom hem. Lite skönt att kalaset var i porten mittemot så resvägen var kort.

Sen blev det midsommarveckan och storasyster gick fyra dagar på förskolan. Elsa och jag var med på samling och någon timmme på förmiddagen men sen orkade hon inte mer.
Hb har legat lågt och neutrofilerna ville inte gå upp, snarare att dom gick ner när underhållet sattes ur i två dagar. Vi har tagit extraprover och till slut steg det. Även fast det är lågt Hb ligger runt 100 och neutrofilerna på 0,6, men dom Totalvita hade gått upp till 2,2 så Elsa fick sitt underhåll fast låga doser.

Midsommar kom i sin fulla prakt med sol, kusiner och massa god mat. Vi åkte hem till min bror och familj i Nacka utanför stan. Vädret som är huvudfokuset för denna dag visade sig nästan från sin bästa sida. 18 grader och blå himmel. Tjejerna fick ha sina klänningar på sig i 5 min sen skulle dom se ut som mamma. Kjol och blus... lite omatchat men det spelar ingen roll. Vi skulle på midsommarfest! Hela dagen var fylld av lek, bus, mat, promenad till Nyckelviken och lite vila i soffan. 
En topp dag helt enkelt.

Hela helgen har jag packat flyttkartonger och Staffan har roat tjejerna ute och på Naturhistoriska. Så nu är hela vår lägenhet fylld med kartonger och alla roliga saker är nedpackade. Samt hela sommarens packning inför Småland i 8 veckor. Svettigt men färdigt! 

Idag är det 27 juni. Det datumet som kändes väldigt långt borta i juni förra året när vi läste protokollet och började räkna veckor. Men nu är vi där.
Elsas absolut sista behandling för alltid, det måste vara så. Hon får inte få ett återfall! Även fast allt rullat på bra, vi höll tidsplanen på dagen med idag. Det finns en liten mörk plats där bak som säger att det kan gå åt skogen, det vet vi inte förrän behandlingen är klar och det gått några månader. Ju längre tiden går desto mindre risk för återfall. Ju snabbare återfall desto aggressivare leukemi.

Stöt bort och fokusera på nuet! Nu ska vi snart åka in till KS och sätta nålen, Elsa vill inte. Den gör ont på mig. 
Vincristin och en femdagars kortisonkur.
Imorgon åker vi på semester.

Kram Tove


Leukemi / akut lymfatisk leukemi / barncancer / kortison / midsommar / vincristin