superheroelsa.se - Att inte göra någonting
/ Hemma /

Att inte göra någonting

Om det är tråkigt att bara vara i byn? Nä inte alls. Inte för att vi gör så mycket men det är väl det som är grejen.

Vi bara är.

På en vecka har tjejerna förändrats totalt. Elsa som är en riktig liten buse har funnit sitt rätta jag igen. Kanske för att hon äntligen är i en miljö som hon och resten av familjen tycker om. Första dagarna pratade hon om vårat hem, när ska vi åka hem. Under kortisonperioden ville hon åka hem hela tiden. Hem till sin soffa och hem sa hon. Men så fort all medicin hade gått ur henne så vände det helt. 
Samma sak med Ebba som i vanliga fall är väldigt återhållsam och stryker sig gärna runt mig. 
Båda två har sovit hos mig sen förra våren och vaknar dom på nätterna så är det panik och ett letande efter mamma. 

Men nu, hallå vilka är ni?
Jag har fått sova själv för första gången sen maj förra året, förutom hotellnätter. 
Dom tar sovmorgon och kliver inte upp innan kl 8, Elsa som är en morgonböna verkar ha insett vitsen med att somna om. Tack snälla för det!
Dom skuttar ur sängen och häver i sig frukostmackan för att klä på sig och borsta tänderna. Helt frivilligt. Sen ska dom gå och väcka sina kusiner några hus bort. Själv har man precis hunnit ta en tugga på sin smörgås. 
Så vi går dit och hoppas på att dom är påklädda när ungarna rusar in. Sen får man höra, -mamma du får inte vara här, gå hem med dig!
Man blir ju lite stött av ens femåring som skickar ut en men samtidigt överlycklig att hon äntligen vill leka ifred. Elsa däremot är nöjd så länge hon får vara med dom stora tjejerna även fast hon försöker bossa lite. Kan bli en intressant sommar med många bossar:)

Vi fick ett brev från KS i fredags, pappa hade med sig det från Stockholm när han kom ner i helgen. Vi vårdades för Elsas feber ett dygn i mitten av juni inne på infektionsavd på KS. 
Nu visar det sig att en patient som vårdats samtidigt hade en multiresistent bakterie och alla som legat inne måste testas för smittspårning mm. 
Elsa har redan en annan bakterie fast mildare sen i höstas och måste behandlas med vissa antibiotikasorter när hon får infektioner. Hon brukar få urinvägsinfelrion varannan månad ungefär. Det är inte så krångligt förutom när hon är smittsam. Det är vid lös avföring och då måste hon isoleras om hon varit på behandling mm. Hemma är vi väldigt noggranna med hygienen och undviker att åka till vänner när hon är så. 

Nu får vi hoppas att hon inte får denna då den är mer aggressiv. Vad jag förstått efter samtal med Elsas läkare så är det lite allvarligt om hon skulle få en infektion om neutrofilerna är låga. Han pratar om sepsis som får en att darra. Men skulle hon testa positivt så tar vi det därifrån. Så håll tummar på ett negativt svar.

Vad hände mer då? Inte mycket eller det kanske gör det?
Vi har haft vattenkrig då sommarvärmen kommit igen, tjejerna har hittat kattungar som dom letat efter i en vecka. Glassen i frysen har tagit slut och vi har varit på akuten en gång. 
Ebba blev biten av något och blev helt blå. Vi trodde det var huggorm och eftersom hon är ett barn så måste det kollas upp, när vi väl kom till läkaren så hade det mesta försvunnit. 

Jag kanske är lite väl rädd ibland men efter det här året så chansar man inte. Iallafall inte när man får fakta om huggormsbett på barn och nästan alla symtom stämmer in.  Hellre kolla en gång för mycket än att det händer något allvarligt och man ignorerat. 

Elsabus som piggnade på sig rejält här i veckan mår hur bra som helst. 
Däremot så kickade Vincristinet in idag och hårstråna trillar. Jag märkte det när vi gosade, det var fullt med hår i min mun. Hon som hade fått tillbaka sitt guldröda hår igen. Det är tjockt och hon är så glad att det växt ut. Så jag berättade att det lossnar lite igen och hon blev såklart ledsen. Men det kommer ju tillbaka och vi pratade lite om medicinen som tar bort det. Hon ska inte ta något mer och nu ska håret få komma tillbaka. 

Kram Tove

Man kan ju sova i sin tallrik, på låtsas
Vattenballonger på påse
En vecka gamla
Hej ska du med hem?
Framtida skateproffs bl.a. ❤️❤️
Vincristin / akut lymfatisk leukemi / barncancer / leukemi