/ Elsa / Hemma /

Smygjul

Tomten va inte dugg läskig

Vi har haft smygjul, en vecka innan! Så nu känns det som att julen är över. Granen ändå. 
Nejdå, vi ska fira mera!

Men det kändes som julafton i lördags när hela min familj kom och kusinerna Oskar och Matilda. Elsa tyckte nog att det är lite skönt att inte vara minst, lillkusinen är ju bara 2 år. Så hon gick på henne rejält och skulle styra och ställa. Ett väldans hallå blev det och tårarna sprutade. Fast dom hade nog ganska kul ändå. 
Vi hade fixat med julbord och alla hade bidragit med något gott.  Tomten kom och knackade på men ingen hade gått ut... tur att vi har grannar som gladeligen ställer upp. 
Det va en supermysig "julafton", trots bristen på Kalle Anka som ingen saknade ändå.

(null)

Vår Disneygran som verkligen lyser upp halva huset är så fin. Trots att det är nr 2. Vi beställde en gran men den var halvdöd och efter många mejl så fick vi en ny till halva priset. En hel helg höll jag på. Nästan manisk och företaget tyckte säkert att jag var helt koko. Men vi skulle banne mig ha en fin gran i år och med så mkt reklam så får man leverera. 
Men nu är den stendöd, höll en vecka. 
#crazychristmasmum😂 
(null)
Alltid en klubba i caféet på NKS 
(null)
Elsa länsade stickpresentlådan.

I onsdags åkte vi in till NKS för blodprover i porten så nålen sattes. Elsa blundade och det gjorde inte ont sa hon. Sen besökte vi caféet och fikade lite.  Efter det satt vi i väntrummet på onkologmottagningen på vån 6 i en timme och tog det lugnt. Elsa var trött och ville titta på film. 
Vi träffade en nygammal läkare då bår vanliga finsktalande har bytt till Uppsalas stora  sjukhus! Lite jobbigt tycker vi då vi haft mest kontakt med henne sista halvåret och hon hade hand om studien. Men det löser sig. 

Nu fick vi blodstatusen för dagen. Ref inom ( )
  • Totalvita, Leukocyter 1,4 (6,0-16,0)
  • Hb 103 (100-150)
  • Trombocyter 248 ( 150-400)
  • Neutrofiler 0,6 (2,0-9,6)
  • ALAT, levervärde 2,42 (<0,76)
Så hon är pressad och för att minimera risken att bli neutropen så sänktes Elsas cytostatika över julhelgen. Hoppas att hon får upp värdena och inte åker på något nu. Vi har ju klarat oss från feber ända sen augusti. 
Staffan är tokförkyld så han får väl sitta med munskydd nu. 

Elsa har haft en temp på 37,8 i 4-5 veckor nu och snuddar på 38 ibland. Läkarna tycker att det är normalt att ha lite höjd temp ibland. Det tycker inte jag då hon var såhär i flera veckor innan diagnos. Så nu är man den där hypokondriska cancermorsan. Jag tror inte att Elsa har fått återfall då hennes risk är minimal men det är något som jobbar i henne. Hade jag själv haft den tempen så är man hängig och trött. Speciellt i flera veckor. 
Så nu har jag tjatat på 2 olika läkare om det och vi får väl se om det blir någon återkoppling. Kanske blir som när man ska lämna tillbaka ngt och personalen bara ska kolla på lagret....

Men nu pausar vi och firar jul och hoppas att baciller och bakterier håller sig borta. 
 

God Jul 🎅🏻

Kram Tove (null)
Obligatorisk besök på lekterapin


ALAT / Fuckcancer / Hb / NKS / Smålandsgran / Superheroelsa / akut lymfatisk leukemi / barn / barncancer / cancer / cytostatika / familj / jul / leukemi / leukocyter / levervärden / neutrofiler / neutropen / portacath / provtagning / röda blodkroppar / tomte / trombocyter / vita blodkroppar