superheroelsa.se - Lite förändring
/ Hemma /

Lite förändring

(null)

Två veckor har gått sen Elsa startade med Allopurinol. Visst vi ser en liten förändring, tror man. Eller så är det för att man vill att det ska hända något. Vi har kommit ut lite mer, kanske 2 gg. Elsa vill verkligen inte göra någonting, hon vill va hemma med mamma. Hennes trötthet är kvar men går lite mer i vågor, benvärken är kvar men inte lite mycket. Hennes utslag i ansiktet är kvar och blivit värre igen. Elsa har haft en temp på 37,5-37,9 i två veckor nu. Vi gjorde ett crp igår när vi var inne på KS samtidigt som hennes prover togs om, de hade inte blivit ngt från provtagningen dagen innan. 
Men det var mindre än 1, dvs ingenting. Så det måste väl vara ett virus. 
Hennes hb låg på 109
Total vita 1,9
Neutofler 1,2 
Trombcyterna har dippat från 300 till 165. Hon har ganska mkt blåmärken på benen just nu och vår läkare säger att det är pga högt PK som får blodet att koagulera lite sämre. 
Men hennes levervärde som låg över 5 sist hade gått ner. Så Allopurinolen verkar på önskat sätt. 

(null)
Detta hår som växer åt alla håll nu är helt underbart. Jag kan inte sluta dra fingrarna i det. 
(null)
Förra helgen så gick vi på bio. Sist jag var på bio såg jag hundraåringen som försvann, alltså den första filmen. Då låg Elsa i min mage  och tog upp alla plats. Nu var hon på samma ställe fast utanpå. Vi passade på att gå på bio i Täby C när de flesta ska fira 1a advent. Sen valde vi en barnfilm "Ballerinan och uppfinnaren" som kanske inte är jättepopulär. Det var vi och 3 andra sällskap. Perfekt då det här var innan provtagning och hon hade varit väldigt låg. 
Efter bion skyndade vi hem för lite adventsfika vi med.
(null)
Elsa har kört ett ultraljud för lever mm. Allt såg toppenfint ut. Hon är så lugn när vi är i undersökningsrum sista tiden. Ligger hur cool som helst och kollar på film när dom kör runt kladd och "kamera" över hela buken. 
(null)
Första helgen så piggnade Elsa på sig lite, hon ville självmant gå till lekparken. Hon har velat gå till förskolan. Dock endast en kort stund och jag har fått vara med. Det har handlat om 45 min och sen har vi gått hem. Elsa har nästan somnat i vagnen av utmattning. 

Vi julpyntar hemma och myser. Granen är klädd men den verkar va halvdöd så vi får nog köpa en ny. Känns som ett jobbigt projekt men vi måste ha en gran och jag vägrar plast. 

(null)

Glad 2a advent 

Kram Tove

Allopurinol / akut lymfatisk leukemi / barn / barncancer / blodstatus / cytostatika / familj / jul / julgran / leukemi / provtagning / ultraljud